Aranacak Kelime

ÜNİVERSİTE-LİSE İŞ BİRLİĞİ

Ülkemiz ekonomisi ve özellikle ihracatı açısından önemli yer tutan Makine Halıcılığı sektöründe Makine halısı desinatörlüğü alanında üniversite eğitim kurumlarında herhangi bir eğitim mevcut olmadığı gibi yayınlanmış ve onaylanmış herhangi bir müfredat veya sertifika programı da mevcut değildir. Bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere yönelik elektronik ya da basılı ortamda öğretim materyali bulunmamaktadır.

Okulumuz kurucu temsilcisi Mahmut TEKİN, okul müdürümüz Abdullah İBİLİ ve Tekstil Teknolojileri alanı öğretmenlerimiz 18.11.2016 Cuma günü Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Halıya Estetik Dokunuşlar” isimli tekstil bölüm proje açılışına katıldılar. Proje kapsamında Makine halıcılığı sektöründeki gelişmelere ve sektörel ihtiyaçlara uygun olarak özel sektör, meslek örgütleri ve eğitim kurumları iş birliği ile MAKİNE HALISI DESİNATÖRLÜĞÜ (MHD) müfredatının ve sertifika programının oluşturulması ve geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda okulumuz ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile tekstil teknolojileri alanında iş birliğinin de ilk adımı atıldı.