GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ
GIDA TEKNOLOJİSİ ÖĞRENCİLERİ İL GIDA KONTROL LABORATUVARINDA
Okulumuz Gıda Teknolojileri alanı öğrencileri öğretmenleri nezaretinde 21.02.2017 Salı günü Gıda ,Tarım ve Hayvancılık İl Gıda Kontrol Laboratuvarına teknik geziye katıldı.
Gezi, laboratuvarda bulunan 7 birimin sorumlular tarafından tanıtılmasıyla başladı. Birimlerde yapılan analizler ve buralarda yapılan kimyasallar, alet ve ekipmanlar tanıtıldı.
Günümüzde sıkıntı yaşanan su, yağ, yem, kırmızı biber gibi ürünlerde yapılan analizler ve bunların hangi standartlara göre kabulünün gerçekleştiği anlatıldı. İthalatı ve ihracatı yapılan ürünlerin kabulü öncesinde yapılan analizler sonucu çıkan raporlara göre ürünlerin yurda girişine ve çıkışına izin verildiğinden bahsedildi. Öğrenciler laboratuvar ortamındaki cihazları yerinde görme ve yapılan analizlere tanık olarak okuldaki dersleriyle bağlantı kurmaları sebebiyle faydalı ve verimli bir gezi gerçekleştirmiş oldu.
GIDA TEKNOLOJİLERİ ALANI OKULUMUZDA ETKİNLİK DÜZENLEDİ.
Gıda Teknolojileri Alanı Ocak ayı etkinliği kapsamında 27.02.2017 Pazartesi günü Tat Makarna işbirliği ile Gıda Teknolojileri alanı öğrencileri makarna yapıp bunu öğretmenlerine ve arkadaşlarına servis etmişleridir.
Bu kapsamda 28.02.2017 Salı günü Gıda Teknolojileri alan öğrencileri tarafından hazırlanan stantlarda gıdalarla ilgili bilgilendirmeler yapılarak dengeli beslenme kurallarına göre hazırladıkları yiyecekleri sunuldu.