GIDA TEKNOLOJİLERİ ALANI BEŞLER UN FABRİKASINA TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ
GIDA TEKNOLOJİLERİ ALANI BEŞLER UN FABRİKASINA TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ
Okulumuz Gıda Teknolojileri alanı öğrencilerimiz öğretmenleri nezaretinde 17.02.2017 Cuma günü Beşler Un Fabrikasına teknik geziye katıldılar.
Gezide, öğrencilere İşletme Müdürü Sayın Metin BOYU fabrikanın işleyişi, un üretimi ve yapılan fiziksel ,kimyasal ve mikrobiyolojik analizler hakkında detaylı bilgi verdi. Öğrencilere buğday çeşitleri ve buğdaylar arasındaki farkı nasıl anlayacakları anlatıldı. Üretilen her çeşit undan ekmek yapılarak üretilen unun istenilen kalitede olup olmadığının nasıl incelendiği açıklandı.
Öğrencilerin derslerde anlatılan bilgilerin nasıl uygulamaya geçildiği , özel sektörde gıda teknisyeni, gıda teknikeri ve gıda mühendislerinin hangi pozisyonlarda çalıştığını görmeleri, fabrikada üretimin nasıl gerçekleştiği, hiyerarşik yapının nasıl olduğunu görmeleri açısından çok verimli bir gezi gerçekleşti.