ÖZEL GAZİANTEP OSB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2.GAZİANTEP YEMEK ŞENLİĞİ VE BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ
ÖZEL GAZİANTEP OSB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2.GAZİANTEP YEMEK ŞENLİĞİ VE BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ
18.05.2017 Perşembe günü Özel OSB Eğitim Kompleksi’nde düzenlenen şenliğe ilgi yoğundu. Etkinliğe Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Sayın Yusuf KAYA, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Deniz KÖKEN, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sayın Özer ÖZCAN, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz METE, Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcısı Sayın Savaş MAHSERECİ, Naci Topçuoğlu MYO Müdür Yardımcıları ve fakülte sekreteri, Gaziantep Üniversitesi akademisyenleri ve birçok sanayici katıldı.
Okulumuz Halk oyunları ekibinin hazırlamış olduğu yöresel halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.
Halk oyunları gösteriminin ardından okulumuz Müzik öğretmeni Pakize Metin yönetiminde oluşturulan öğretmen ve öğrenci korosu Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinin yöresel türkülerini seslendirildiler.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Deniz KÖKEN açılış konuşmasında okulumuzdan övgüyle bahsetti.
Okul Müdürümüz Sayın Abdullah İBİLİ açılış konuşması yaparken okulumuzun Gaziantep ve sanayi için önemine büyük yer verdi ve gelecek hedeflerine değindi.
Yemek şenliğinin sunuculuğunu Edebiyat öğretmeni Sevda YEŞİL yaptı.
Etkinlikte Okul Aile Birliğinin katkılarıyla Antep sofrasının incelikleri sergilendi ve lezzetler davetlilerle buluştu. 2016 yılında Unesco’nun Gastronomi alanında korunmaya değer görülen 8. şehri olan Gaziantep’in yemek kültürünün tanıtıldığı günde gıda teknolojisi bölümü öğrencileri görev aldı. Gaziantep deyince akla ilk medeniyet, kültür, kardeşlik gelir. Bizi farklı kılan en önemli mirasımız mutfağımızdır çünkü Gaziantep kadını tüm marifetini ve sevgisini yemeğe katar. Dolayısıyla her yemeğin bir hikâyesi ve o yemek için harcanmış büyük bir emek vardır.
Gaziantep’in mutfak kültürüyle yemeklerin yapım aşamaları tanıtıldığı gibi sunum da kullanılan bakır kapların yemeğin görselliğini de nasıl zenginleştirdiği gösterildi.Şenlikte kebap çeşitleri, yuvarlama, kuru dolma, lahmacun, içli köfte, çiğ köfte, baklava, katmer, bastık gibi Gaziantep’in yöresel tatları ve kültürü misafirlere tanıtıldı.
Organizasyonumuzun hazırlık aşamasından itibaren yemek listelerinin yapılması, yemeklerin teslim alınması, servis edilmesi, davetiye dağıtılması ve organizasyon işlerinin tümünde okul aile birliğinin büyük emekleri geçmiştir. Gastronominin parlayan yıldızı olan Gaziantep’in ününün uluslararası boyuta taşınması için birçok projeye imza atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Sayın Hülya Yıldız ve Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Sibel Avcı başta olmak üzere emeği geçen tüm aile birliği üyelerine teşekkür ederiz.
Gaziantep birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bu yüzden kültürü şekillenirken çok çeşitli kültürlerden etkilenmiştir. Bu çeşitlilik şüphesiz en çok mutfağını, geleneklerini, el sanatlarını geliştirmiştir.
Misafirler heyecanla açılışı beklerken.