Aranacak Kelime

post

Osb koleji telgraf gazetesi manşetinde 📰🗞

Osb koleji telgraf gazetesi manşetinde 📰🗞

Osb koleji telgraf gazetesi manşetinde 📰🗞

👇🏻👇🏻👇🏻
https://telgraf.net/haber/15884620/turkiyede-boyle-okul-yok

 

Türkiye’de böyle okul yok!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bugüne kadar okuldan mezun olan bin 499 öğrencinin 757’sini işe yerleştirdi.

‘Yüzde 50’lik işe yerleştirme oranına sahip olan okul, mezunların yüzde 35’ine denk gelen 523 öğrencinin ön lisans yüzde 15’e denk gelen 187 öğrencinin de lisans programlarına yerleşmesini sağladı. Yüzde 100’e yakın bir başarı sağlayan okul Türkiye’de bir ilke imza atarak, henüz mezun olmayan 53 öğrencinin de işe yerleşmesini sağladı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;Abdullah Fatih Ağcabay, kontenjanlarının bin 200 olduğunu ve bu yıl da 670 öğrencinin tercih taptığını açıkladı. Başvuru sayısının kontenjanlarının 2.5 katına denk geldiği için LGS puanına göre öğrenci alacaklarını belirten Ağcabay, “Şu an bin 177 öğrencimiz var. 30 öğrencimiz üst sınıflarda ayrıldı. Bu öğrencilerin yerine yenisini alamıyoruz. 670 talep var ve 230 öğrenci alacağız. LGS puanına göre öğrenci alacağız. Kendi bünyemizde çalışan 152 personelimiz var. 82 öğretmenimiz, yemekhane, güvenlik temizlik birimi var. OSB de çalışan annelerin çocuklarını rahatça bırakacağı kreşimiz var” dedi.

DEV ATÖLYE KURULUYOR

Ağcabay, okula bağlı 10 bölümü ve 54 atölyesi olan dev bir atölye kurulduğunu ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini söyledi. Ağcabay, “Okulumuza bağlı meslek derslerini daha kaliteli yapılabilmesi ve daha nitelikli ve kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla kuruldu. OSB Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve 22 bin metre kare alan üzerine kurulmuş 10 bölümü ait 54 atölyeyi içinde barındıran, spor salonu fuaye alanları konferans salonları sosyal alanları içinde bulunduran Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir atölye binası inşaatı yapılıyor. 10 atölye aynı bina içerisinde ve milli eğitim standartlarını karşılayacak kapasitede. Hem nitelikli hem de yeşil enerjiye uygun bir yapı olacak. 2024 -25 eğitim öğretim yılında hizmete girecek” şeklinde konuştu.

DEPREMDE BÜYĞÜK KATKI SUNDULAR

6 Şubat deprem felaketi sonrasında okulun öğretmen ve öğrencilerinin önemli katkılar sunduğunu belirten Ağcabay, “Deprem sırasında bizim elektrik bölümü öğretmen ve öğrencilerimiz Kızılay’ın kurduğu çadırların elektrik tesisatlarını yaptılar. Metal öğrencilerimiz elektrik sobaları yaptılar. Mezun Ofisi dediğimiz bir birim oluşturduk. Bunlar belirli periyotlarla mezunları arar. Mezunları arar ne yaptıklarını sorarlar. İşler var mı ne yapıyor diye rapor haline getirirler. İhtiyaç olduğunda hemen irtibata geçilir ve sorun çözülür. Bizim en güçlü yanımız bu” şeklinde konuştu.

HEDEF OSB’YE ELEMAN YETİŞTİRMEK

Kuruluş amaçlarının OSB ye teknisyen yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Ağcabay, “Birinci hedefimiz bu. OSB’ye eleman yetiştirmek için kurulduk. Bunun yanında iyi derecede matematik bilen, orta derecede İngilizce bilen yetişmiş öğrencileri kazandırmak istiyoruz.

Okulumuz talebi karşılayan bir okul haline geldi. Bizim kar amacımız yok. Kaydolan öğrencilerimizden ücret almıyoruz. Önceden ücretsiz yemek veriyorduk. Şimdi sembolik bir ücret alıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan ve disiplin olayına karışmamış öğrenciyi servis konusunda destekliyoruz. OSB’nin katkısı çok büyük. Böyle çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOK FARKLI BİR OKULUZ

Türkiye’nin birçok OSB’sinde böyle okulların kurulduğunu belirten Ağcabay, kendilerinin çok farklı olduğunu bildirdi. Ağcabay, “Mesleki eğitimde bizim izlediğimi farklı bir yöntem var. Biz mesleki eğitimi firmalarla iş birliği içerisinde yapıyoruz. Bizim okulumuza kaydolan her öğrenci en az iki firmayı ziyaret eder. Orada sormak istediklerini sorar üretimin nasıl gerçekleştiğini görür. Son teknoloji ne ise ona hakim olur. Bu işi bizden daha iyi yapan yoktur. Bazı firmalardan yetkili ustaları getirir dersleri burada veriyorlar.